Weert

Weert 28 mei 2016
Met 37 deelnemers een serieus te organiseren wedstrijd te noemen. Zoals gewoonlijk starten we die wedstrijd met een ontbijt voor de deelnemers en vrijwilligers die ver moeten rijden. Het is een leuke traditie die we graag in stand houden bij de gecombineerde wedstrijd waarbij de deelnemers uit Tsjechië, Zwitserland, Duitsland en natuurlijk Nederland komen.
Met het weer zat het deze keer eens mee in Weert, we hadden het zonnetje erbij en er was een normale wind. We konden starten en hebben de wedstrijd in redelijke tijd kunnen springen. Wel weer herhaaldelijk discussies , die hadden voorkomen kunnen worden als iedereen zijn of haar deelname formulier leest alvorens te ondertekenen. Het blijkt toch wel weer vragen op te leveren en discussie achteraf. Terwijl dat niet te doen is eigenlijk voor een jurylid, zeker niet als je achteraf erbij wordt geroepen en de sprong niet eens gezien hebt.
Gelukkig ging het over het algemeen goed, behalve dan een paar pechvogels die heel heel ver het bos in waren geland, en jammer genoeg niet op een serieuze goede einduitslag konden rekenen, terwijl dit normaal wel altijd het geval is.
De massasprong was weer top! 14 para’s de lucht in en maar eentje net buiten de cirkel geland. En dat was een jongedame van de catering die het ook wel eens wilde proberen, dus eigenlijk 100% gelukt. Voor het publiek was het een mooi gezicht, en zeker een traditie die we in eren moeten houden.
Voor de Nederlandse competitie hebben we de uitslag uitgefilterd:
1ste Frank Hoekstra
2de Theo Vaesen
3de Geert Wouters
Volgende wedstrijd op 18 juni ’16 aanstaande, in Odoorn tot dan.
Nelly Mutsaarts