Weert 2022

Parachutisten strijken neer in Weert

Op 18 juni hebben we met 43 deelnemers een Para wedstrijd gehouden in Weert, het was de gecombineerde wedstrijd met de DMFv waarbij het af en toe behoorlijk heet onder de voeten werd. De verwachte temperatuur was 36 graden, we hebben met de briefing in de ochtend besproken dat we tijdens de wedstrijd een extra briefing in gingen plannen om te kijken of het te doen was voor iedereen. 

Uiteindelijk hebben we wel vier sprongen gemaakt allemaal en er werden ook veelvuldig jokers ingezet, omdat we last hadden van onverwachte draaiwinden bij de cirkel. We hebben wel besloten dat we na de wedstrijd geen massa sprong gingen doen, dat zou op het heetst van de dag zijn.

We hebben die wedstrijd gebruik gemaakt van het meetsysteem van de DMFv waarbij de parachutist via verschillende camera’s wordt bekeken bij de landing. Groot voordeel is natuurlijk dat we uit kunnen gaan van die meting die door twee mensen wordt uitgelezen en ook kan worden terug gekeken. Het werkt bijzonder goed op deze manier.

Nadeel is dat een systeem ook defect kan raken, vooral als een paraspringer een camera raakt, dan moet alles weer gekalibreerd worden om door te kunnen.

Met zoveel deelnemers is het de bedoeling dat er discipline zit in de uitvoering van de wedstrijd, dat was met die hitte minder, we hadden per ronde veel tijd nodig, hadden daardoor ook geen duidelijke pauze, gelukkig was de catering al vroeg present in Weert en kon iedereen tussendoor eten en  vooral veel koud drinken halen.

De NK uitslag:

 

1ste Pieter Visser

2de Nelly Mutsaarts

3de Erick van de Loo

 

Volgende wedstrijd 26 juli aanstaande in Someren

Namens Parateam Nederland

Nelly Mutsaarts