Jaarverslag 2014

Jaarverslag 2014 Para’s

27 april dat was de start van de NK paracompetitie en wel in Tilburg. En met maar liefst 27 deelnemers een goed bezochte eerste wedstrijddag. Het was onze eerste ervaring met de nieuwe regelgeving, van alle vier de sprongen tellen mee. Daar krijg je toch wel een andere wedstrijdbeleving van.
Op 17 mei zijn we naar Brecht getogen en ook daar werden we enthousiast ontvangen. Superleuke dag gehad met een gemoedelijke sfeer. Tussendoor hebben een groot aantal van ons ook nog meegedaan aan de Duitse competitie en ook dit gaat ons steeds beter af. We horen erbij en als je dan ook nog eens een Duitse caravan letterlijk uit de brand weet te houden met gevaar voor eigen leven kan het niet meer stuk.
Op 21 juni hebben we een gecombineerde wedstrijd gehouden, 38 deelnemers en omdat dit een heel weekend is, best een organisatie. Maar zeker de moeite waard, wij hebben laten zien dat we dit kunnen en dat we in staat zijn een Europese wedstrijd te organiseren in alle opzichte.
Emmeloord 29 juni, hier helaas maar 10 deelnemers wat op zich niet betekent dat we geen fijne wedstrijd gehad hebben, maar voor de vereniging veel moeite om de kosten te dekken. Ook een dag van veel uitersten, onze NK kampioen sprong twee keer nul en vergat daarna safety pen te bevestigen, levert efkes 1800 punten op!
12 juli zijn we naar Odoorn gegaan, een stevig eindje rijden maar als je dan daar aankomt en ziet hoe enthousiast de vereniging de wedstrijd mee organiseert is dat gauw vergeten. Wel 17 deelnemers en een stralende dag. Voor Odoorn een gouden randje, omdat alle winnaars uit de vereniging van Odoorn kwamen. Dat was toch wel een aparte ervaring, ze werden er nog enthousiaster van.
31 aug is in Someren toch de Nederlands kampioen bekend geworden. Na jaren met plek 2 genoegen te moeten nemen, heeft hij het toch voor elkaar gekregen en pakt het kampioenschap. Helaas kon hij er zelf niet bij zijn maar de uitslag was niet meer te beïnvloeden. Tenminste niet voor de Nederlands kampioen. Dat werd Erick van de Loo maar voor de tweede en derde plek was nog van alles mogelijk. Het werd een spannende wedstrijd waarbij uiteindelijk de 2de plaats door Pieter Visser werd behaald en de 3de plaats door Nelly van de Loo.
We kijken terug op een heel jaar intensief met elkaar optrekken in binnen en buitenland. We hebben met elkaar vele sportieve dagen en niet te vergeten avonden en weekenden beleeft. We hopen op zijn minst op een evenaring van dat gevoel in 2015
Met sportieve groet,
Nelly van de Loo
!

%d