Jaarverslag 2013

Terugblik 2013
Dit jaar zijn we al op 21 april met het seizoen gestart, en wel bij de BLC in Tilburg. Een zeer goede opkomst 26 deelnemers, verspreid uit het hele land mag zeker een goede start te noemen zijn. Het weer was geweldig, de gastvrijheid optimaal, kortom een bijzonder geslaagde eerste wedstrijd.
Op 1 juni togen we naar Weert waar we in combinatie met onze inmiddels Duitse vrienden een wedstrijd hebben gesprongen met 37 deelnemers. Een hele organisatie maar een goede oefening voor als we straks een heuse Europese wedstrijd gaan organiseren. Wat jammer was dat er verschrikkelijk veel wind stond, zodat zelfs een enkeling zelf de wedstrijd staakte. Toch was het een geslaagd weekend, de sfeer was geweldig en de vereniging Weert heeft laten zien een EPT wedstrijd waardig te zijn.
8 juni: Odoorn, een stevig eindje rijden maar we hadden het er graag voor over! We werden weer enthousiast ontvangen, hebben een sportieve dag gehad, en komen volgend jaar graag weer terug als het mag. De leden in Odoorn zijn inmiddels zover dat ze meer dan zomaar voor de fun meedoen, en zijn fanatiek bezig met het bouwen van slepers en para poppen. Elk weekend oefenen in springen en natuurlijk vouwen.
7 juli op naar Emmeloord voor de laatste wedstrijd voor de vakanties. Met 12 deelnemers, was dit een appeltje eitje qua tijd zou je zeggen. Maar zoals gewoonlijk als je tijd genoeg hebt, komt het niet zo spits, en waren we later klaar dan je zou verwachten. Wel een superleuke dag, en ondanks de paar slepers, en para’s toch een massa sprong gedaan.
25 aug terug van vakantie, en op naar Someren zal dan daar eindelijk de beslissing vallen en de nieuwe Nederlands kampioen bekend worden? Nee gelukkig is de spanning erin gebleven tot de laatste wedstrijd ! We hadden 21 deelnemers waarvan 5 jeugdleden, deze zijn inmiddels allemaal super enthousiast. Ook in Someren een bijzonder sportieve wedstrijd met gemotiveerde juryleden, en enthousiaste catering. De vele vrijwilligers dragen de wedstrijd en zorgen ervoor dat we elke keer weer terug kunnen kijken op een geslaagd evenement, en wat ervoor zorgt dat we terug kunnen komen het volgend jaar.
En dan 28 september, de allerlaatste spannende wedstrijd. Een heel georganiseer, omdat er in Bergeijk geen voorzieningen zijn en deze vereniging nog geen ervaring heeft in het houden van een para wedstrijd. Maar het was het waard om het er allemaal voor over te hebben. Ook hier weer geweldige inzet van , bestuursleden Bergeijk, alle juryleden, slepers en natuurlijk de springers. Zonder jullie geen NK! Het was verschrikkelijk spannend in Bergeijk, tot de laatste sprong bleef wisseling van de Nederlands kampioen mogelijk. De planning van 2014 is gemaakt, en we zullen iedereen in de gelegenheid stellen om aan 7 wedstrijden deel te kunnen nemen. We blijven ook in 2014 proberen aan jullie verwachtingen te voldoen, en weer een geweldig spannende competitie te creëren voor iedereen.
Nelly van de Loo

%d