Jaarverslag 2012

Terugblik 2012 (jaarverslag)

 

Als ik zo eens terugkijk naar het afgelopen Para-jaar kan ik de conclusie trekken dat we flinke stappen gemaakt hebben, vooral in het organiseren van de wedstrijden. Het draaiboek hoeft nog maar wat kleine aanpassingen, we kunnen daardoor meer delegeren, zodat het voor ons ook aantrekkelijk wordt om een wedstrijd te springen. Er is wat minder spanning, kortom wij kunnen zelf wat meer genieten van de wedstrijden, omdat de organiserende verenigingen weten wat er van hen verwacht wordt. We gaan ook zeer gemotiveerd naar de wedstrijden in het buitenland. De ene wat meer dan de andere, maar áls we gaan zijn we erbij, en horen we er ook bij! We zijn gevraagd om in Nederland een Europees kampioenschap te organiseren, waarschijnlijk in 2016 en daar gaan we dan ook voor.

 

We zijn in 2012 begonnen op 6 mei bij BLC in Tilburg. het was een koude winderige dag, maar daar hadden we ondertussen veel ervaring mee. We werden enthousiast ontvangen, door de club. De catering was geweldig en de wedstrijd op tijd afgerond. We moesten die dag wel aanpassen aan het weer, de massasprong deden we tien para’s tegelijk en was een succes.

2 juni in Odoorn, qua weer redelijk hetzelfde als in Tilburg, het was alleen een stevig endje rijden voor ons Brabanders en Belgen, maar zeker de moeite waard. Als we de wedstrijden door het hele land plannen, hopen we ook meer diversiteit te krijgen in de springers. Ook sta je er van te kijken hoe betrokken ze zijn! Er zijn nog al wat springers die vanuit hartje Brabant helemaal naar Odoorn rijden om vier keer te springen. en dan ja natuurlijk weer die massasprong, ook nu met tien tegelijk, helemaal super!

 

17 juni in Weert was de gecombineerde wedstrijd NK en EPT dat geeft altijd wel wat spanning, er waren veel deelnemers 41 maar liefst. De pers was aanwezig, omdat het toch voor de omgeving van het vliegveld te Weert een hele happening is. Je ziet niet elke dag, een horde para’s boven je huis. Er komt daar altijd veel publiek, ze willen toch altijd efkes checken wat er aan de hand is. De organisatie verliep weer gladjes, deze club heeft ondertussen bewezen een grote wedstrijdgroep met hun aanhang aan te kunnen. We kunnen daar kamperen voor degene die van ver komen toch handig. En wat heel belangrijk is, ze blijven daar lachen, al bezorgen we ze soms wel veel werk! Ze hebben ook meteen positief gereageerd op onze vraag of het mogelijk is om het Europees kampioenschap bij hen te organiseren. Dank daarvoor.

1 juli zijn we naar Emmeloord getogen, deze enthousiaste vereniging was al in volle gang met het voorbereiden toen we daar aan kwamen. Wederom complimenten voor de betrokkenheid waarmee alles voor elkaar komt, en er voor zorgt dat ook wij onbezorgd aan de wedstrijd deel kunnen nemen. Enige nadeel van die dag, was dat wind op de sloot (wat eigenlijk een kanaal is) stond en we als we het veld niet konden halen, expres over het water moesten sturen om geen nat pak te halen.

 

15 juli alweer de laatste wedstrijd, te Someren. Het nieuwe veld werd in gebruik genomen. De buren waren uitgenodigd, het had verschrikkelijk geregend de nacht ervoor, dat betekende een nat veld, en omgeving. Dat is voor ons niet zo’n probleem maar wel voor een verkeerd terecht gekomen para! De spectaculaire sprong van Dory Engelen met Johan de Roy is zeker nog wel een keer het vermelden waard. Ik denk niet dat iemand dat nog eens nadoet: tegelijk gedropt worden, met de voetjes in de chute van Johan haken, en dan twee para’s tegelijk op de cirkel landen. Let wel tegen de wind en Johan met de voetjes eerst.  Dory heeft haar bijnaam “Potverdorie” met stip verdiend.

 

We kijken tevreden terug op het springjaar 2012 de wedstrijden verlopen steeds soepeler. Het is vooral sportief en gemoedelijk gegaan. Rest mij nog iedereen te bedanken voor alle hulp, vele oefensleeps en de gastvrijheid van de verenigingen waar we te gast waren dit jaar: Tilburg, Odoorn, Weert, Emmeloord en Someren.

We zijn ondertussen ook bezig met uniforme kleding,  en hebben een logo laten ontwerpen voor Parateam Nederland. Een groot deel van de springers heeft dit inmiddels aangeschaft. Ik moet zeggen het ziet er super uit, als we een wedstrijd in Nederland of buitenland springen, maar ook met demonstraties is het een mooi gezicht, om als je een team  te presenteren.  Mocht iemand interesse hebben, laat even wat weten Nelly.loo (apestaartje) home.nl  de shirts, vesten of truien zijn van het merk Adidas en deze Olympische lijn blijft vier jaar hetzelfde, je hebt dus nog tijd.

De planning van 2013 is inmiddels verstuurd via de nieuwsbrief en naar de KNVvL,  ik wens iedereen een sportief spring jaar toe!

Nelly van de Loo

 

%d bloggers liken dit: