Jaarverslag 2011

Jaarverslag para’s 2011

 

Op 29 mei 2011 zijn we van start gegaan met de eerste wedstrijd van het NK paraspringen. Het was windkracht 4 tot 5. Er werd besloten in de ochtend drie sprongen te maken omdat de weersvoorspelling voor de middag nog slechter werd.  Het werd een dag vol vluchten, en dan niet in de lucht maar van buiten naar binnen.  Uiteindelijk een geslaagde wedstrijd, mede door de gedrevenheid van de vrijwilligers van BLC Tilburg.

Wedstrijd 19 juni vliegveld Valkenburg helaas afgelast.

de 2de wedstrijd werd gehouden bij de vliegclub in Weert  op 25 juni 2011 ,  waar we de NK wedstrijd zouden combineren met de Europese wedstrijddeelnemers. We hadden dan ook 44 deelnemers, en jawel alweer slecht weer.  Dit slechte weer heeft er ook voor gezorgd dat wij,  onze tekortkomingen duidelijk hebben gezien als organisatie,  We hadden ons strak aan het draaiboek moeten houden, zeker gezien het aantal deelnemers, het zorgt anders voor onnodige discussies over kwesties die niet kunnen worden opgelost, simpelweg omdat de dag niet kan worden teruggedraaid.  Jammer maar wel een leermoment.

De laatste wedstrijd werd gehouden in Someren, dit was een bijzondere spannende wedstrijd omdat 9 deelnemers kans hadden op de NK titel. Er was bijna geen wind, prachtig weer en 20 deelnemers. Deze wedstrijd ging volgens het draaiboek, en was voor ons dan ook de meest prettige wedstrijd tot nu toe. Er was een ontspannen en gemoedelijke sfeer terwijl het tevens de meest spannende wedstrijd van het jaar was. We hebben na de wedstrijd nog een massasprong gemaakt, het was met 11 para’s tegelijk in de lucht een mooi gezicht en een waardevolle afsluiting.

Wij kijken zelf terug op een jaar vol plezier in de sport maar ook leermomenten, waarin we als organisatie zijn gegroeid in onze rol en steeds meer routine krijgen in het organiseren van een wedstrijd. Voor ons is het tijd om het draaiboek uit handen te geven aan de verenigingen die in 2012 de wedstrijden op hun veld gaan organiseren,  er zijn ook steeds meer verenigingen die meehelpen, en meedenken, en dus is het tijd voor de volgende stap.

Nelly van de Loo