Demo dag Almere

De eerste keer dat wij in de gelegenheid geweest zijn om een demo-dag te organiseren, de andere twee die gepland waren, gingen niet door vanwege het slechte weer. 

Het was van beide kanten aftasten, hoe doe je dat nu zo’n demo? De insteek is zoveel mogelijk leden van de ontvangende club, te enthousiasmeren en eventueel publiek, maar ook om de paragroep die verspreid zit door Nederland (al is Brabant in de meerderheid) te helpen en te adviseren waar we maar kunnen.

We zijn gewoon aan de dag begonnen, met de gedachte we zien wel hoe het gaat lopen, en dat bleek eigenlijk ook het beste. De ontvangende clubleden zijn in de gelegenheid geweest om alles te vragen, ze konden springen wanneer ze dat wilden, en natuurlijk ook zelf vliegen met hun vliegtuigen, zo was er voor ons ook van alles te zien en te vragen.

Tussen de middag een broodje hamburger werd door de voorzitter Ben Jansen goed verzorgd, er werd lekker gegeten en gedronken,er ontstond zelfs een heuse wachtrij. Het was fantastisch weer en met recht een geslaagd evenement te noemen. Hopelijk zijn er een of twee para-springers bij die we bij een eventuele wedstrijd mogen verwelkomen. We hebben al informatie gegeven aan een deelnemer die graag een para-pop wilde aanschaffen, dus ook hierin was het een geslaagde dag.

Onze jongste deelnemer Tygo was in het begin van de dag bezig om zijn vader te helpen, maar al gauw was hij met iedereen in gesprek en vol enthousiasme zelf aan het springen, het is mooi om te zien dat alle leeftijden mee kunnen doen aan deze mooie tak van sport, en het in de praktijk ook echt zo is, dat je dames, heren en kinderen tegen kan komen op wedstrijden, demo dagen of gewoon een avondje trainen.

In Almere waren opa, papa en kleinzoon gezellig samen aan het springen en vliegen. Een uniek moment,  als je daar bij stil staat!

DEMO-dag voor een volgende keer voor herhaling vatbaar? Wat ons betreft zeker. We vinden dat we tevreden terug kijken op een geslaagd evenement, en zijn met een goed gevoel huiswaarts gekeerd.

Namens Parateam Nederland

Nelly Mutsaarts