Corona en wedstrijden

Beste paraspringers en slepers ….

Nu op vele fronten er een versoepeling is van de Corona maatregelen komt natuurlijk ook de vraag of we de resterende wedstrijden in september nog gaan vliegen. We zouden tevens nog een 3e wedstrijd kunnen overwegen.

Aan de andere kant is er nog veel onzeker. In hoeverre zijn clubs bereid om een wedstrijd te organiseren en welke verantwoording komt daar bij kijken. We zijn als bestuur nu druk in overleg om te zien wat er mogelijk is.

Alle corona maatregelen zullen nageleefd moeten worden, zoals ook in het dagelijks leven. Er zal een protocol geschreven moeten worden om een wedstrijd in de 1,5m variant mogelijk te maken. Hier dient u als deelnemer ook uw eigen verantwoordelijkheid te nemen. Kom niet naar een wedstrijd als u klachten heeft en houd de 1,5 m afstand tot anderen. Het zou ondertussen een bekende reeks van vragen moeten zijn.

Dan de resterende wedstrijden. Hier moet dus overleg gepleegd worden met de verenigingen en eventueel een extra benaderd worden. Tevens moet dan gekeken worden of de locatie geschikt is en welke gewassen (mais) er dicht in de buurt staat. Kan er catering zijn op het veld of moeten we zelf onze boterhammen meenemen. Is er toilet faciliteit mogelijk. Allemaal vragen die beantwoord moeten worden.

Wij denken dat we met jullie hulp in ieder geval de 2 resterende wedstrijden kunnen vliegen. Echter zal veel afhangen of wij als bestuur en de besturen van de verenigingen het vertrouwen hebben dat op de vliegvelden het Corona protocol kan worden nageleefd.

Hoe zit het dan met het reglement. In het reglement staat dat er tenminste 3 wedstrijden gevlogen dienen te worden. In verband met Corona kunnen we hiervan afwijken indien we de knvvl op de hoogte stellen van deze wijziging.

Binnenkort hopen we meer informatie te geven over de rest van het vlieg seizoen.

Wel zouden we graag spoedig een reactie hebben of we kunnen rekenen op deelname. Anders gaan we een hoop energie erin stoppen en dan weinig tot geen deelnemers die op komen dagen. Neem even de moeite om ons een mail te sturen, te appen of het inschrijfformulier in te vullen.

Training kan in ieder geval beginnen.

We hebben in Duitsland een proef wedstrijd gevlogen met nieuw ontwikkelde meetapparatuur. Daar worden 3 camera’s voor gebruikt en via beeld kan er dan gemeten worden. De test is goed verlopen. Tevens kunnen we in NL de eerste officiële wedstrijd met dit systeem gaan vliegen. Een mooie ontwikkeling. Later meer hierover.